Anyagismeret

Válts Velünk zöldre #Start

Sári Norbert - Burapin kft.

Nem akarod feleslegesen terhelni a környezetedet eldobható csomagolóanyagokkal? Csökkenteni akarod az ökológiai lábnyomodat?

Válassz visszadolgozható papír, üveg vagy PET csomagolóanyagokat. De ha ennél is tovább akarsz lépni, akkor a hagyományos termékek mellett műr elérhetőek a biológiailag lebomló csomagolóanyagok is.

 

Néhány szó a biológiaiilag lebpmló anyagokról

A biológiailag lebomló alapanyagok növényi eredetűek, melyeket a mikroorganizmusok mindenféle vegyipari segédanyag hozzáadása nélkül könnyen lebontanak. A biológiai lebomlás teljes folyamata több hónapon keresztül is tarthat. Nedvesség, oxigén és a környezeti hőmérséklet segítségével. Előbbiek erősen befolyásolják a lebomlási folyamat hosszát.

A biológiailag lebomló termékek egy része komposztálható, ami azt jelenti hogy a mikroorganizmusok által végbement lebomlás után abból jó minőségű komposzt marad hátra. Ez közvetlenül is felhasználható, akár a saját kertünkben is.

Biopolimerek, bio műanyagok

A biopoalimerek előállításához a hagyományos műanyagokkal szemben nem használnak fel fosszilis nyersanyagokat. Növényi alapanyagból készülnek – jelentősen csökkentve ezzel ökológiai lábnyomukat. Ugyanakkor az ebből készült termékek tulajdonságai a hagyományos műanyagokhoz hasonlóak. A biopolimerekből készült termékek az ételcsomagolás területén széles körben képesek helyettesíteni a PE-t (polietilén), PS-t (polisztirol) és PET-et (polietilén-tereftalát) anyagokból készült csomagolóanyagokat.

Webáruház készítés
simplepay_hu